kajahti lähtötehtävän aloitusmerkiksi Somerniemellä Ämyrin maastoissa lauantai- aamuna, kun 19 partioryhmää kisaili komeista voittopokaaleista partiotaitokilpailuissa. Marjatat ja Mikon Pojat ovat jo vuodesta 1989 asti järjestäneet partiotaitoja mittaavat kilpailut ja muutaman vuoden ajan on kutsuttu kisaamaan myös muita Salon alueen lippukuntia. Tänä vuonna osallistujia tuli Salosta, Halikosta ja Marttilasta. Isännät eivät vieraskoreutta tunteneet ja kaikkien sarjojen voitto taisteltiin Somerolle, jollei aivan sekunnin sadasosin niin ainakin pisteen kymmenyksen turvin.

Lähtötehtävänä ollut kielas vuoltiin puukolla, eikä ihan kaikkia sormia saatu säästettyä. Muut tehtävät liittyivät tänä vuonna ensiapuun, trangian käyttöön, partiomerkkeihin ja luontoon. Mukaan mahtui myös yllätysrasti pallonheittoineen sekä kiritaival, jolloin maaliin piti kiirehtiä mahdollisimman nopeasti.

Kiva Kilaus on somerolaisten oma kilpailu partiolaisista pienimmille, sudenpennuille. Aikuisen saattajan turvin 3-5 sudenpennun pentue kulkee metsässä viitoitettua reittiä rastilta rastille, joilla jokaisella on erilaisia tehtäviä. Kiva Kilaus sarjan voitti Marjattojen ja Mikon Poikien pentue Karhut (Matias Kuisma, Teemu Salmi, Eemeli Mettovaara, Konsta Toivonen) 29,4 pisteellä. Toiseksi tasaisessa kisassa kiri Salon Leirisiskojen pentue Tikrut 29,3 pisteellä. Kolmannen sijan vei Salon Leiriveikkojen Supersudet 28,7 pisteellä. Pentueita kilpailuun osallistui yhteensä 10.

Pieni Pamaus on seikkailijoiden (10-12v.) kilpailu, joka partio-ohjelma uudistuksen myötä kisattiin nyt ensimmäisen kerran. Tehtävät noudattelivat samaa teemaa Kivan Kilauksen kanssa. Vartiolla ei ollut saattajaa ja reitti piti suunnistaa itse kartan avulla. Sarjan voittoon ylsivät Marjattojen ja Mikon Poikien Leppoisat Lepparit pisteillä 29,2 (Nella Mäki, Evelina Kautiainen, Jutta Purola, Reetta Kaurala, Noora Lindberg). Toiseksi taistelivat niinikään järjestävän lippukunnan Haisulit 28,6 pisteellä. Kolmannen sijan saavuttivat MaMipon Urponallet pisteillä 25,6. Sarjassa kilpaili 6 vartiota.

Cova Colaus puolestaan on tarpojien (12-15v.) kilpailusarja. Sarjan tehtävät olivat jälleen astetta vaativammat sisältäen mm. pistesuunnistusta ja uppomunien valmistusta trangialla. Voittajavartioksi selviytyi Marjattojen ja Mikonpoikien Ketunpojat2 pisteillä 36,4 (Arttu Toivonen, Ilari Lahtinen, Mikko Lindberg). Toiseksi kisasivat Marttilan Marttien Retkihemmot 31,6 pisteellä. MaMiPon Ketunpojat1 jätettiin sarjan kolmansiksi 26,7 pisteellä.

Kaikkiaan metsässä liikkui n.70 kisaajaa ja saattajaa, joiden tietotaitoja mittaili kolmisenkymmentä järjestäjää. Järjestelyt toimivat jopa niin hyvin että salolaislippukunnille jäi aikaa auringonottoon ja rentoutumiseen ennen kotiin lähtöä. Sää oli mitä parhain, kaikki löysivät pois metsästä, tikkienkin määrä jäi kahteen, joten partiopäivä oli jälleen onnistunut.