Partiolaiset leireilivät tänä kesänä Pyhärannan Reilassa. Mukana oli kaiken kaikkiaan 3500 leiriläistä Lounais-Suomen alueelta, mutta myös ulkomailta, mm. Iso- Britanniasta, Saksasta ja Israelista. Leiri kesti yhdeksän päivää, mutta nuorimmat olivat vain osan ajasta. Kun saavuimme keskiviikkona puolustusvoimien alueelle, jossa leiri pidettiin, edessä oli melkoinen pusikko. Sitten pystytettiin teltat ja alettiin väsätä leirirakennelmia. ensimmäisen päivän menu oli katkarapukeitto.

Lue lisää: Reila

Miten mahtaa käydä? Ollaanko ensi vuonna pystyttämässä uutta mökkiä, vai ei.

Mökille on paikka valittu ja syksyllä/talvella voidaan päättää millainen siitä tulisi.
Mökki tulee aurinkoiselle paikalle mäen päälle. Tien läheisyys ratkaisi mökin paikan. On helpompaa ja halvempaa kun rakennusmateriaalit saadan autosta lähelle mökin paikkaa. Alustava ehdotus mökistä on ja laitan sen tänne, kunhan sitä on vielä viilattu.

Siis, sana kiertämään, talkooporukan kokoominen alkakoot!

Tane

Kuvia paikasta

Mökin kuvat (pdf)

SP:n heraldiikkatoimikunta on 16.11.2009 hyväksynyt ehdotuksen lippukunnan merkiksi.

MaMiPolle ollaan suunnittelemassa uutta merkkiä puseroon. Merkki tulisi vasempaan hihaan Somero-merkin ja piirimerkin väliin. Merkin tarkoitus on olla uuden lippukunnan tunnus puserossa. Huivimerkit jäävät entisen laisiksi ja lippuihinkaan ei ole tarkoitus kajota. Tämä on toinen ehdotus merkiksi. Ensimmäisessä ehdotuksessa oli vanhat logot rinnakkain. Kuviot tulisivat siihen kovin pienellä, joten vastaehdotukseksi laitan tämän hieman yksinkertaistetun merkin.

Merkin symboliikka:

- tuli tulee Someron vaakunasta ja edustaa siis Someroa.
- tuli ja miekka yhdessä kuvaavat lohikäärmettä ja Mikaelia
- aurinko ja miekka (ristin-merkki) kuvaa neitsyt Mariaa. Aurinko, elämän tuoja (Maria), ristillä kärsineelle (Jeesus).
- värit ovat varsinais-suomen värit

 

kajahti lähtötehtävän aloitusmerkiksi Somerniemellä Ämyrin maastoissa lauantai- aamuna, kun 19 partioryhmää kisaili komeista voittopokaaleista partiotaitokilpailuissa. Marjatat ja Mikon Pojat ovat jo vuodesta 1989 asti järjestäneet partiotaitoja mittaavat kilpailut ja muutaman vuoden ajan on kutsuttu kisaamaan myös muita Salon alueen lippukuntia. Tänä vuonna osallistujia tuli Salosta, Halikosta ja Marttilasta. Isännät eivät vieraskoreutta tunteneet ja kaikkien sarjojen voitto taisteltiin Somerolle, jollei aivan sekunnin sadasosin niin ainakin pisteen kymmenyksen turvin.

Lue lisää: COVA PIENI KOLAUS