Keväisenä toukokuun aamuna reipas joukko eri-ikäisiä vartiolaisia ja sudenpentuja kokoontui Pitkäjärven maamiesseuran talolle viettämään partiontäyteistä lauantaipäivää. Oli aika testata vuoden aikana opittuja partiotaitoja – oli aika vuoden 2008 Kivan kilauksen ja Covan colauksen!

Kilpailut olivat koko Salon alueen yhteiset. Osallistujia saapui paikalle niin pyörin, autoin kuin busseinkin. Huhu kertoi, että tarmokkaimmat osallistujat olivat tulleet kisapaikalle jo edellisenä päivänä totuttelemaan maastoon ja ilmastoon. Hyvä tulos oli siis kaikilla mielessä kuten huippu-urheilijoilla, vaikka rennolla ja iloisella asenteella kaikki kisaan lähtivätkin.

Valmistautumiset oli tehty ja lähtö tapahtui. Ensimmäisellä rastilla testattiin kädentaitoja. Joukkueen tehtävänä oli valmistaa puujalat, joilla rastin päätteeksi tuli vielä kävellä pieni matka.

Matkan varrella maastosta löytyi monenlaista tehtävää. Joukkueitten tuli mm. tunnistaa marjoja ja eläimiä, osata kierrätystaidot sekä osata ensiapua niin kysymyksin kuin käytännössäkin. Vartiolaisten päätä pohditutti myös tehtävä, jossa A4-paperiarkin läpi tuli mennä ihminen.

Vaikka suuremmilta sateilta vältyttiin, eivät kilpailijat kuivina matkaa selvittäneet, siitä piti huolen vesiastiantäyttötehtävä, jonka vartiolaiset suorittivat jopa silmät sidottuina! Maalisuorana ja kiritaipaleena kilpailijoiden tuli samanaikaisesti juosta kovaa sekä muistaa ja merkata rasteja suunnistuskarttaan.

Maaliin päästyään kilpailijat saivat rankan rupeaman päätteeksi mahan täytettä. Lähtörastilla valmistetut puujalat vaikuttivat olevan kovassa suosiossa.

Kilpailussa ei dramatiikaltakaan vältytty, sillä joissakin sarjoissa voittajajoukkue selvisi vasta viimeisten tulosten selvittyä ja tasaisuus kaikilla rasteilla olikin valttia.

Omasta ja kisajärjestäjien puolesta haluan kiittää niin kaikkia järjestäjiä ja apujoukkoja kuin kilpailijoitakin mukavasta partiohenkisestä päivästä!

-Ville-

Valokuvia